Coronacrisis: regionale verschillen in impact op werkgelegenheid

De uitbraak van het coronavirus en de intelligente lockdown die het kabinet in reactie daarop heeft ingesteld, bezorgen de economie flinke schade. Een terugval in en verandering van werkgelegenheid is onvermijdelijk, ondanks de vele steunmaatregelen die de overheid heeft genomen. De mate waarin de werkgelegenheid wordt geraakt verschilt sterk per arbeidsmarktregio. UWV verwacht dat Groot Amsterdam, Zuidoost Brabant, Noord- en Midden-Limburg hard geraakt worden en dat Groningen, Rijk van Nijmegen en Zuid-Holland Centraal tot de minst getroffen regio’s behoren door de Coronacrisis. Dit komt doordat een aantal sterk getroffen sectoren zoals horeca, cultuur en metaal & technologische industrie geconcentreerd zijn in een aantal regio’s.

In de PDF hieronder vind U alle cijfers.