Techniek Nederland vindt dat installateurs en technisch dienstverleners op de lijst met cruciale beroepen zouden moeten staan

3 uitdagingen die technische dienstverleners kunnen oplossen met behulp van  NAV en PA-SMT - Blog Prodware

In het voorjaar, aan het begin van de coronacrisis, gebeurde dat niet. Naar aanleiding van de nieuwe lockdown gaan wij (opnieuw) in overleg met het ministerie van Economische Zaken. Mensen met een cruciaal beroep hebben recht op opvang voor hun kinderen.

Technici garanderen primaire processen

Het kabinet heeft vandaag besloten dat vanaf woensdag scholen en kinderdagverblijven voor een periode van vijf weken dichtgaan. Wij vinden dat de medewerkers van techniekbedrijven een beroep moeten kunnen doen op noodopvang voor hun kinderen. Technici zijn nodig om primaire processen te garanderen in gezondheidszorg, energievoorziening, telecommunicatie, afvalwaterbehandeling en vitale infrastructuur. Technisch dienstverleners zorgen ervoor dat in woningen en andere gebouwen gas, water en elektra beschikbaar blijven.

Cv- en servicemonteurs ondersteunen vitale processen

De overheid vindt dat cv-monteurs, servicemonteurs en monteurs in beveiliging, ICT en telecom behoren tot een beroepsgroep die vitale processen ondersteunt. Wanneer allebei de ouders een cruciaal beroep uitoefenen (zorg/politie/ov) of een vitaal proces ondersteunen kunnen zij wél een beroep doen op kinderopvang. Dus: een cv-monteur en zijn partner die werkt als verpleegkundige kunnen hun kind wél naar de kinderopvang brengen.

Elektrotechnische detailhandel

Wij vinden dat óók de elektrotechnische detailhandel een cruciale functie vervult. De retail garandeert de voorzieningen die het mogelijk maken om online-onderwijs te volgen en thuis te werken. Helaas heeft het kabinet besloten dat de elektrotechnische detailhandel de deuren moet sluiten.