Werkbezoekmarathon van OOM-bestuurders vormt inspirerende dag

Werkbezoekmarathon van OOM-bestuurders vormt inspirerende dag

Afgelopen vrijdag bezochten bestuurders van OOM maar liefst 5 mkb-metaalbedrijven om zich te verdiepen en in gesprek te gaan over opleiding en ontwikkeling. Getracht werd om zo veel mogelijk indrukken te krijgen van de diversiteit van bedrijven.  De bezoeken gingen langs groot mkb-bedrijf, klein mkb-bedrijf, verspanend bedrijf, constructiebedrijf en een landbouwmechanisatiebedrijf.  

“Het was zonder meer een inspirerende dag”, meldt OOM-voorzitter Jose Leenders van Klift Metaal uit Berkel en Rodenrijs. “We hebben het afgelopen jaar maar liefst 4 nieuwe bestuurders in het OOM-bestuur gekregen vanuit de vakbonden.  Die wilden we graag beter kennis laten maken met de bedrijven en onze sector. Dan kun je samen goed blijven besturen. Door corona moesten we wel even wachten om fysieke bezoeken te brengen, maar nu kon het. Ja, en dan maar meteen een werkbezoekmarathon. Zonder dat het haastwerk werd. Met vroeg beginnen, een uitgekiende route en een goede voorbereiding liep het van een leien dakje”. 

Veel onderwijszaken zijn de revue gepasseerd tijdens deze werkbezoekmarathon; instroom van nieuwe medewerkers, samenwerking met scholen, stages, de rol van OOM, grotestedenproblematiek, leercultuur, bbl, personeelsmanagement, ontwikkeling van competenties van medewerkers en ondersteuning bij het opleiden van medewerkers om er een aantal te noemen.

De deelnemende bedrijven waren: Klift Metaal, Van der Ende in Maasdijk, Machinefabriek Poot in Rotterdam, Matrix in Zwijndrecht en ELM in Bleiswijk en de deelnemende bestuurders waren: Bernard Zijlstra (CNV Vakmensen), Zwanny Naber (FNV), Gertjan Tommel(de Unie), Leontien Steltenpool(FNV), Jose Leenders (Klift/Metaalunie), Anne Marie Heij(Metaalunie).