Tekort technisch personeel oplossen begint al op basisschoo

Tekort technisch personeel oplossen begint al op basisschool

Tijdens een item op BNR Nieuwsradio in het kader van de BNR Techniektour, hebben Herjan Reuten van Vakcollege Noordoostpolder, MCM-directeur en Metaalunielid Cor van Vilsteren en MCM-leerling Bas Brokking verteld over de nauwe samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. “Korte lijntjes met het onderwijs zijn essentieel’, zegt Van Vilsteren. “En we gooien die lijntjes al uit naar basisscholen in onze omgeving. We laten ze kennismaken met ons bedrijf en dus met de techniek.”

Door middel van stages, rondleidingen, gastlessen, inrichting van technieklokalen en dergelijke stimuleert het voortgezet onderwijs in samenwerking met het bedrijfsleven sterk, aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs dat leerlingen goed voorbereidt op een opleiding en werk in de regio. MCM vindt het belangrijk dat studenten de mogelijkheid te krijgen om alle facetten van het vak te leren. Er is voldoende afwisseling en ruimte voor eigen initiatief. Het biedt stage- en leer/werkplekken van vmbo tot hbo-niveau. Ook hiermee is MCM partner in STO Noordoostpolder-Urk

Het volledige item is terug te beluisteren via https://www.bnr.nl/search?q=MCM.