Succes verhalen van het SPT

Harriët liep in de tijd dat ze aan het werk was in de voedingsindustrie vaak meer te kijken naar het gebouw en de installaties dan naar de voedingsmiddelen die gemaakt werden in het gebouw. Met een master in Voeding en Gezondheid is ze eigenlijk haar hele loopbaan al gericht op het welzijn van de mens, gecombineerd met haar affiniteit met techniek. In haar huidige rol lijkt het allemaal samen te komen: Accountmanager Vastgoed bij ’s Heerenloo.

’s Heerenloo is een zorggroep voor mensen met een beperking en sinds augustus 2022 werkt Harriët op de locatie in Ermelo. In een parkomgeving is zij samen met haar collega’s verantwoordelijk voor 120 gebouwen. Daar valt een aantal rijksmonumenten en beschermde gemeentelijke gebouwen onder,  maar ook tal van andere gebouwen. Er ligt een vijf-jarenplan voor het vastgoed met reorganisatie en sloop-nieuwbouwprojecten waar zij een business case voor mag maken. Uitdagend want met een zakelijke en sociale kant; de zorg voor de cliënten en het werk van het personeel moet door blijven gaan. Tegelijkertijd moet er op een verantwoorde manier worden omgegaan met het beschikbare budget en moet er duurzaam gebouwd worden.

Natuurlijk heeft Harriët niet zomaar de overstap gemaakt van de voedingsmiddelenindustrie naar het vastgoed. Via omwegen is zij in 2020 een post-HBO opleiding gaan volgen om deze overstap te ondersteunen. Ze heeft stages en projecten gedaan maar het bleek in 2021 niet makkelijk om de overstap ook te realiseren. Twijfelend over haar keuze kwam ze eind 2021 in gesprek met Miranda Lof van het Service Punt Techniek. Met de ondersteuning van het netwerk van Miranda kwamen er andere potentiële werkgevers in beeld. Daarnaast kreeg Harriët ondersteuning bij haar sollicitatieactiviteiten van Lisette Budding. Het CV werd aangescherpt, Harriët kreeg scherper wat haar motiveerde en waar haar kwaliteiten lagen. Soms sloeg de twijfel weer toe; speelde haar leeftijd (58) een rol bij de feedback dat ze de ene keer te junior was en de andere keer weer te ervaren? Uiteindelijk werd Harriët op het spoor gezet van mogelijkheden binnen de maatschappelijke sector. Het zorgde ervoor dat de vacature van s’ Heerenloo ook onder de aandacht kwam. Ze doorliep vervolgens op een succesvolle manier de procedure met als resultaat een aanbod van ’s Heerenloo. Waar ze volmondig ‘ja’ op kon zeggen omdat het zo goed voelt!

Inlezen, kennis maken met mensen, overleg voeren met verschillende partijen en collega’s, afstemming met de technici; allemaal taken die zij onderhanden heeft. Met ontzettend veel plezier in haar werk loopt ze hier rond in de wetenschap dat zij, samen met collega’s, een belangrijke taak heeft.